måndag 21 november 2011

Ett litet bakslag...

Oj, vilka dagar det har varit, fick igår reda på att endast 6 av äggen var mogna, alla dessa blev befruktade men endast ett var av bra kvalite igår samt ett mindre bra. Resten hade bestämt sig för att dö.
Hm, vi förstår ingenting och varken embryologen eller läkaren. Jag funderar att det kanske har med min Gastric sleeve att göra, gjorde den för knapp 3 månader sedan och har ej kunnat få i mig allt jag ska, har förutom det ganska stor järnbrist. Kan det ha påverkat mån tro`?
Vi bestämde att göra transfern i alla fall igår, Rob tyckte att äggen mår ju trots allt bäst i sin naturliga miljö och att det i alla fall fanns ett bra embryo...
Vi har även bestämt oss för att göra en DNA analys på oss för att se om det finns några translokationer.
Jag har ju gjort Karyotyptest i Sverige, där det står att allt är normalt dvs att vi hade normal antal kromosomer, men jag tror inte att de tittar på att kromosomerna ser normala ut, ska försöka ta reda på detta idag.
Träffade ett par här som gått igenom otaliga ivf samt även surrogatförsök, tills dr här föreslog detta test, där framgick det att det var fel på mannens spermier och att sannolikheten till graviditet låg på mindre än 5 %. Var ett ganska litet fel som inte syntes på embryona, dvs dem befruktades och växte bra tills insättningen, men sen var det stop.
Detta par gjorde då donation av spermier och vips så gick det vägen och hon är nu gravid själv. Tänk om det kan vara en sån liten sak, som förstör så mkt?
Summan av allt; Vi är hoppfulla men inte så glada, och samtidigt mer bestämda än någonsin att få bli föräldrar på ett eller annat vis!

2 kommentarer:

 1. Hej på er
  Det var inga goda nyheter men å andra sidan räcker det med ett bra embryo!!!

  Vi får verkligen hoppas att det fastnar och växer till sig.

  Fredrik

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen! räcker ju med ett, och vi vill ju helst inte ha tvillingar ändå. Det har varit lite upp och ner men vi är hoppfulla!

  SvaraRadera